Tuinplant(en) van de maand oktober: groenblijvers!

De succesformule voor een goede gezondheid, groenblijvers!

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat groen om u heen zorgt voor een prettiger gevoel en meer gezondheid. Het hele jaar door een prettig gevoel en een uitmuntende gezondheid bereikt u dan natuurlijk met tuinplanten die permanent hun blad behouden, groenblijvers! Groenblijvers zijn een goede basis voor uw tuin en geven afhankelijk van het seizoen altijd iets extra’s: bloemetjes, besjes of bijzondere bladverkleuringen. Oktober is een uitstekende maand om ze een plekje in de tuin of in potten op het terras te geven omdat de grond nog lekker warm is, planten kunnen zich nu nog goed wortelen.

Vijf groenblijvers:

Glansmispel: Het blad van de glansmispel (Photinia) heeft vanaf de herfst een prachtige warmrode tint. Behalve in de tuin kan deze groenblijver in potten en als haag worden toegepast.

Glansmispel of Photinia is een prachtige groenblijvende heester

Leucothoe: Groenblijver Leucothoe heeft spitsvormig blad dat verkleurt in de winter. In mei verschijnen witte bloemtrosjes.

Deze groenblijvende tuinplant heeft de leucothoe

Viburnum: De sneeuwbalfamilie (Viburnum) is groot en de meeste soorten zijn groenblijvend. In het najaar geven sommige Viburnumsoorten blauwe besjes of witte bloemen.

De Viburnum heester behoort tot de sneeuwbalfamilie

Osmanthus: Osmanthus is een groenblijvende struik die wel wat op hulst lijkt. Vandaar de Nederlandse naam ‘Schijnhulst’. Het donkergroene, glanzende blad is in mooi contrast met de geurende, witte bloemetjes die in het voorjaar verschijnen. Er zijn ook bontbladige soorten.

Osmanthus of schijnhulster met witte bloemen is een echte groenblijver

Pieris: Het blad van de wintergroene Pieris heeft veel mooie bladkleuren. Al vroeg in het najaar verschijnt het jonge, vaak opvallend rode blad. In het voorjaar verschijnen de witte bloemen.

De Pieris Japonica is een prachtige groenblijvende heester

Bron: http://www.tuincentrumoverzicht.nl/actueel/2553/tuinplant-van-de-maand-oktober-groenblijvers

 

 

 

 

 

 

Tags:  

Leave a reply