Tuinplant van de maand april: de Buxus

Tuinplant van de maand april: de Buxus

Deze maand is de Buxus uitgeroepen tot tuinplant van de maand april. Dit heeft hij te danken aan het feit dat hij een echte topper is voor in uw tuin! Het hele jaar behoudt hij zijn frisse groene kleur en zorgt er dus voor dat uw tuin er gezellig bij staat. Doordat de buxus in diverse vormen verkrijgbaar is, kun je de plant haast overal toepassen. Bijvoorbeeld als heg, als eyecatcher midden in je tuin of in potten op je terras.

Bijzondere vormen

De buxus is de perfecte plant om in een mooie vorm te snoeien. Dit kunt u het beste doen van april tot oktober. Met de heggenschaar en de ‘buxustondeuse’ kunt u de buxus in ieder gewenst model brengen. Denk hierbij aan een strakke haag of juist een mooie ronde bol. Heeft u iets meer geduld met snoeien? Probeer dan eens een bijzondere vorm zoals een groene fietser, een konijn of bijvoorbeeld een eend.

Tevreden plantje

De Buxus is snel tevreden met zijn plekje in de tuin. Hij staat net zo lief op een zonnig plekje als op een schaduwrijke plek. U kunt hem gemakkelijk in een mooie pot zetten. Ook het planten in uw tuin of in een bak op uw balkon is zeer eenvoudig. Het is een kwestie van een gat graven, de Buxus erin zetten, even aanduwen en water geven. Om de buxus snel te laten wortelen, is het verstandig om speciale ‘buxusgrond’ toe te voegen. Door de Buxus af en toe te verwennen met wat buxusvoeding blijft hij mooi en sterk.

BRON: http://www.tuincentrumoverzicht.nl/actueel/2609/tuinplant-van-de-maand-april-de-buxus

Tags:  ,