Tuinplant van de Maand december: het miniboompje

Laat het miniboompje uw wintermaanden oplichten. Deze maand zetten we het miniboompje eens in de schijnwerpers. Wat is er nou leuker in de wintermaanden dan een schattig miniboompje in de tuin? En het fijne is: u heeft er geen groene vingers voor nodig! De miniboompjes zijn zo makkelijk te onderhouden dat u hem overal kwijt kunt. In de tuin, maar ook op het balkon of op het terras doet hij het prima.

Vijf toppers van miniboompjes

  1. Fijnspar (Picea abies):  De fijnspar is beter bekend als kerstboom. Met dit miniboompje is uw tuin al helemaal in de kerstsfeer. Ook door het jaar heen geeft dit miniboompje een gezellige sfeer aan uw tuin.
  2. Dwergcipres (Chamaecyparis ‘Ellwoodii’): De dwergcipres is een zuilvormig miniboompje dat goed gebruikt kan worden voor hagen. Met zijn blauwgroene twijgen geeft hij een mooie afwisseling tussen al het groen.
  3. Jeneverbes (Juniperus ‘Strica’): De jeneverbes heeft blauwgroene naaldjes en heeft de vorm van een kegel. Dit schattige boompje staat leuk in uw tuin of op uw terras.
  4. Witte spar (Picea glauca ‘Conica’): Dit boompje is ideaal om in manden of potten te zetten, doordat hij vrij langzaam groeit. De mini-spar heeft een dicht vertakte kegelvorm en heeft hierdoor een mooi verticaal accent in uw tuin.
  5. Levensboom (Thuja occidentalis): Dit boompje is op lichte plekken vrijwel overal inzetbaar. In de winter geeft hij een mooi groen accent en in de zomer is het een mooi rustpunt tussen alle gekleurde, bloeiende planten. Als u met uw handen door de takken wrijft komt er een heerlijke, kruidige geur vrij.

Miniboompjes

Decoratietips voor de miniboom

Voor wat extra gezelligheid zijn de mini-boompjes uitermate geschikt om wat LED kerstlampjes in te hangen. Zomers erg gezellig als u ’s avonds laat nog lekker in de tuin zit en ’s winters is uw miniboompje dan het stralende middelpunt van de donkere tuin. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat u goede kerstverlichting koopt die het hele jaar kan blijven hangen. Kersverlichting met een rubber snoer heeft dan de voorkeur, deLuca Connect XP serie is daar een goed voorbeeld van. Ook kunt u vetbolletjes of pindaslingers in de boom hangen, daar zijn de vogels dol op!

Leave a reply