Ideeën voor een echte moderne tuin

De echte moderne tuin ziet er anders uit dan tuinen die je in de afgelopen twintig jaar hebt gezien. Het strakke is nog altijd gebleven, maar dit wordt wel op een andere manier verzorgd. Er is immers wel uit gebleken dat de methode die in de afgelopen jaren werd toegepast ook zo een aantal gebreken had. Alleen al om die reden is het dus ook interessant om te bekijken welke zaken in ieder geval meegenomen moeten worden in de ontwikkeling van een tuin die helemaal past bij deze tijd. Dat gaat dan om de volgende punten van aandacht die meewegen.

Het gebruik van goede bomen

Een essentieel punt van aandacht is de manier waarop je met bomen omgaat. Bomen zijn heel belangrijk gebleken voor bijvoorbeeld de luchtkwaliteit en de vochthuishouding in moderne wijken. Daarom passen bomen dan ook perfect in de moderne tuin. Dat betekent bijvoorbeeld dat er aandacht moet zijn voor middelgrote bomen. Deze passen immers het best in de tuin. Alle reden om dit dus goed uit te zoeken. Er zijn flink wat soorten die kunnen voldoen aan de wensen die er zijn op dit gebied. Daar kan je dan dus ook veel voordeel uit halen wanneer je op zoek gaat.

Ander groen naast de bomen

Natuurlijk kan een moderne tuin niet alleen maar uit bomen van een bepaalde maat bestaan. Het is dus ook van belang om ander groen te vinden. Beplanting voor een moderne tuin moet aan een aantal eisen voldoen. Aan de ene kant moet het gemakkelijk te onderhouden zijn zodat de tuin goed strak te houden is. Aan de andere kant moet het zoveel uitstraling als mogelijk bieden. Aan de hand daarvan kan je immers meer aantrekkingskracht door je tuin laten uitoefenen. Dit is dus ook een hele belangrijke factor die niet onderschat mag worden.

Tags: