De moderne tuin

Tegenwoordig wordt de “moderne tuin” steeds populairder. Wat houdt een moderne tuin nou eigenlijk precies in? De moderne tuin heeft vrij duidelijke kenmerken.

Rustgevend

Eigenlijk is het heel simpel. We spreken van een moderne tuin als het een strakke tuin is. Een belangrijke eigenschap van de moderne tuin is dat het rustgevend is. De tuin straalt balans uit en is geschikte plek om even tot rust te komen. Vaak worden er dan ook loungebanken geplaatst en een ruime eettafel. Deze meubels zijn veelal van onderhoudsarme materialen. De moderne tuin fungeert vaak als een buitenkamer. Dit is mogelijk doordat de tuinmeubels tegenwoordig het comfort en de uitstraling van huismeubels benaderen. Een moderne tuin sluit dan ook vaak naadloos aan op het huis. Zo vormen de tuin en het huis een eenheid en dat zorgt voor rust en harmonie.

Onderhoudsvriendelijk

Een andere kenmerk is dat de moderne tuin onderhoudsvriendelijk is. Er wordt vaak relatief veel bestrating gebruikt en weinig beplanting. Hier hoeft dus weinig aan te gebeuren en de tuin is heel gemakkelijk mooi en netjes te houden. Er worden duurzame kwaliteitsproducten gebruikt die bijdragen aan de lage onderhoudsbehoefte. Verder is de moderne tuin over algemeen functioneel ingericht. Een moderne tuin heeft rechte paden en ruime terrassen. Om toch een mooie balans tussen bestrating en beplanting te vinden is het belangrijk om een uitgebreid ontwerp te maken van te voren. Hier kan een hovenier u goed bij helpen.

Beplanting

Beplanting kan toch ook een belangrijke bijdrage leveren aan een moderne tuin. Het is belangrijk om de tuin zo in balans te brengen. Door te weinig beplanting worden tuinen vaak heel steriel. Door de juiste planten kan een tuin heel levendige sfeer krijgen, zonder druk of rommelig over te komen. De beplanting kan natuurlijk worden afgestemd op de tijd die u aan tuinonderhoud wil besteden. Een strakke vijver kan een de moderne uitstraling van uw tuin versterken.

Uw eigen moderne tuin

Om erachter te komen hoe uw ideale moderne tuin eruit ziet kunt u het internet afspeuren, tijdschriften doorneuzen of een tuincentrum bezoeken. U kunt ook contact opnemen met een hovenier, zoals deze hovenier in Leiden. Zij kunnen u helpen met het tuinontwerp en de tuin daarna meteen volgens uw wensen aanleggen. Want een moderne tuin is, hoe groot of klein ook, overal mogelijk.