Wintermoestuin midden in de stad

Het weer slaat om, het regent de hele tijd en het wordt koud of gaat zelfs vriezen. Niet het beste moment om te beginnen met een moestuin zou je zeggen. Maar niks is minder waar! In de winter kun je ook goed kruiden en groente verbouwen! Het groen van een moestuin staat bovendien ook nog eens leuk in huis, een groene omgeving maakt je namelijk creatiever, rustiger en blijer. Hieronder een aantal ideeën over het creëren van je eigen groene stadswoning.

Kruiden

De meeste kruiden doen het perfect binnenshuis. Neem bijvoorbeeld basilicum, plaats het in een bakje of potje en zorg dat het altijd een beetje in het water staat. Plaats het plantje vervolgens bij het raam en je hebt er geen omkijken meer naar maar wel altijd verse basilicum in huis! Veel andere soorten kruiden zijn net zo makkelijk te houden. Voorbeelden hiervan zijn munt en rozemarijn, deze houden alleen van iets minder natte voeten dus zorg ervoor dat je ze regelmatig water geeft maar er geen water blijft staan in het bakje.

Groenten

Er is volop keuze voor groentes om binnen te verbouwen. Sla is bijvoorbeeld erg gemakkelijk. Geef het voldoende water en ruimte om te groeien en een fijne half zonnige plek en het plantje gaat voor je aan het werk. Ook champignons zijn een goed voorbeeld van een groente die je binnen kunt kweken. Ze houden wat meer van donkere plekken en de warmte en vocht. Je kunt hiervoor het beste een kweekdoos aanschaffen bij een tuincentru

Fruit

Een appelboom in huis wordt misschien een beetje lastig, maar heb je al eens gedacht aan aardbeien? Deze planten groeien ontzettend snel en zijn makkelijk in de onderhoud. Wat is er nu lekkerder dag een verse aardbei die je zelf hebt gekweekt? Ook frambozen zouden het goed doen binnenshuis en kunnen meerdere keren per jaar vruchten geven.

Hoe dan?

Er zijn veel verschillende manieren om binnenshuis een moestuin te creëren en zo een groene stadswoning te hebben. Je zou potten of een bak op de vensterbank kunnen zetten, maar je hebt ook hele stellages voor voor het raam. Ooit al eens aan een verticale tuin gedacht voor aan de muur? Veel succes!