Tips voor een mooie tuin

De zomer is aangebroken en met al een aantal hete zomerdagen achter de rug is de tuin waarschijnlijk je favoriete plek geworden. Als je middagen en zomeravonden in de tuin of op je terras vertoeft, wil je natuurlijk wel dat het er aangenaam uitziet. Je wilt immers wel de buren of familie kunnen uitnodigen. Het is daarom geen gek idee om je tuin eens een upgrade, zodat je de ideale tuin krijgt.

 

Schaf een tuinset aan

Iets wat je tuin echt een upgrade kan geven is een gloednieuw tuinset. Een tuinset bestaat uit meerdere tuinmeubelen, zoals een loungestoel, een tuintafel, tuinstoelen, maar ook ligbedden. Als je op zoek gaat naar een tuinset kun je het beste langsgaan bij een tuincentra. Bij dit soort centra hebben ze alle soorten en maten tuinsets. Het is wel verstandig om van tevoren goed in je hoofd te hebben wat je precies wilt en hoeveel ruimte je hebt. Het zou zonde zijn als je met een veel te groot of te klein tuinset aankomt. Bedenk je dus hoe groot het mag zijn, welke kleur je wilt, met hoeveel personen je er aan wilt zitten enzovoorts.

 

Kies de juiste kleur

Kleuren zijn heel belangrijk voor de sfeer in je tuin. Een bepaald kleurpatroon bepaalt wat voor sfeer je tuin uitstraalt. Wil je graag een rustige tuin, kies dan voor zachte grijstinten. Kies je eerder voor felle kleuren? Dan zal je tuin juist wat meer drukte, maar ook gezelligheid uitstralen. Grijstinten zijn ook geschikt voor een modern karakter, net zoals wit en zwart. Let met donkere kleuren wel op, dat het snel somber en zwaar kan worden.

 

Onderhoud je tuin en terras

Een belangrijke tip voor het mooi houden van je tuin, is het onderhouden. Het is belangrijk dat je alles elke keer opruimt en geen troep achterlaat. Daarnaast moet je de tuinmeubelen beschermen tegen eventueel slecht weer, maar ook tegen warmte. En zorg ervoor dat je regelmatig de spullen even schoonmaakt.

Tags: