KLEUR IN HET VOORJAAR

Voelt u al lentekriebels? Maak er gebruik van en creëer in een handomdraai een frisse lentesfeer op uw balkon of terras. De benodigde ingrediënten: de mooiste lentebloeiers, een verzameling potjes of blikjes en goede zin. Of begin gewoon, dan wordt u vanzelf vrolijk!

Persoonlijk tintje
Voorjaarsbloeiers, zoals Madelief, Sleutelbloem en Viooltje, laten zich makkelijk onderling combineren. Kies voor één of twee kleuren als u van rust en eenvoud houdt. Mag het knallen? Omringt u dan met een boerenbonte mix. Niets is te gek! Voor een extra persoonlijk tintje kunt u de lentebloeiers planten in bloempotten (of blikjes) die u heeft versierd met een stukje stof, touw of lint.

Madelief: lieve lente
De Madelief (Bellis) is een makkelijke plant voor uw balkon of terras; ze houdt alleen niet van teveel water. De witte, roze of rode bloemetjes hebben een lieflijke uitstraling en laten zich makkelijk combineren met andere planten. Leuk detail: de bloemen van de Madelief sluiten zich als de zon ondergaat.

Sleutelbloem: ‘vergeten’ voorjaarsbloeier
Wit, geel, roze, rood, blauw, paars… met een geel hartje. De Sleutelbloem (Primula) is een kleurrijke ‘vergeten’ plant die het herontdekken waard is. Ga ook eens op zoek naar een tweekleurige Sleutelbloem, zo mooi! De Sleutelbloem krijgt graag regelmatig een slokje water. Ziet u uitgebloeide bloemen of gele blaadjes? Haal die er dan even uit.

Viooltje: nóg meer kleur
Het Viooltje is bij uitstek geschikt voor supersnelle lentestyling. Deze vrolijke lentebloeier is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren, zoals roze, blauw, geel en oranje. Vergeet ook de meerkleurige soorten niet. Veel zorg heeft het Viooltje niet nodig. Geef de plant regelmatig water en af en toe wat plantenvoeding. Als u de uitgebloeide bloemetjes weghaalt, blijven er tot in de zomer nieuwe verschijnen.

BRON: http://www.tuincentrumoverzicht.be/nieuws/1249/kleur-in-het-voorjaar