Houten veranda voor in je tuin

Iedereen wil wel het hele jaar genieten van de zon in zijn of haar eigen tuin. Natuurlijk is het dan noodzakelijk dat je een heerlijke plek hebt om dit te kunnen doen. Een plek in je tuin waar je het beste kunt genieten is voor mij een veranda. Op het gebied van veranda’s heb je honderden verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen tussen houtsoorten, vormen en natuurlijk verschillende soorten verandabouwers. In deze blog wil ik je op de hoogte stellen van een aantal voor- en nadelen van een houten veranda, waar je een veranda het beste kunt kopen en tenslotte meenemen waarom het zo fijn is om een houten veranda te hebben.

Prachtige veranda kopen

Als je een prachtige, kwalitatief goede veranda wilt kopen, ga je natuurlijk naar Van Roekel Bouw & Houtbouw. Van Roekel Houtbouw onderscheid zich met name door gebruik te maken van duurzame houtsoorten. Ook de kwaliteit van bouwen speelt een belangrijke rol. Door deze combinatie proberen ze altijd een goede prijs/kwaliteit verhouding te creëren. Je bent van A tot Z aan het juiste adres bij Van Roekel. Ook is het erg fijn dat je met één aanspreekpunt te maken hebt.

Voordelen van een houten veranda

Er zitten veel voordelen aan het hebben van een veranda in je eigen tuin. Buiten dat het natuurlijk erg mooi staat, heeft een veranda nog meer voordelen. Allereerst heeft het hebben van een houten veranda meer voordelen dan een metalen veranda. Bij een metalen veranda zie je vaak dat er roest optreedt, wat bij een houten veranda niet gebeurd.

Een ander voordeel is dat je ‘binnen’ naar ‘buiten’ kunt halen! Doordat je buiten onder een droge overkapping zit, kan je ook lekker buiten vertoeven wanneer warm weer is maar het regent. Ook is het heerlijk als je buiten kunt zitten wanneer je in de zomer lekker wilt barbecueën met vrienden.

Ook is het erg prettig dat een veranda binnen 3 dagen (afhankelijk van hoe groot en gecompliceerd je veranda is) eigenlijk al in je tuin staat. Vaak wordt een veranda bij de houtbouwer al gemaakt, en hoeft hij in je tuin enkel nog in elkaar te worden gezet.

Nadelen van een houten veranda

Naast de lijst met voordelen zitten er zoals vaak ook wel een aantal nadelen aan het hebben van een houten veranda in je tuin. Zo is het laten bouwen van een veranda vaak een best grote investering. Verder lever je een deel van de ruimte in je tuin in wanneer je besluit een veranda te laten plaatsen. Ook heeft iedere veranda onderhoud nodig. Zo is het een tip om je veranda schoon te houden van bijvoorbeeld zand. Hierdoor wordt het hout minder mooi en kan het op den duur gaan rotten.

Wat nu?

Wanneer je al een tijd op zoek bent naar een houten veranda voor in je tuin, is het goed om met een houtbouwer om tafel te gaan om je wensen en eisen te bespreken. Een houtbouwer heeft waarschijnlijk meer verstand van veranda’s dan dat jij hebt en heeft natuurlijk al diverse projecten mogen maken voor andere klanten. Persoonlijk ben ik erg tevreden met Van Roekel Houtbouw. Evert is een echte expert als het gaan om houtbouw en weet vaak precies wat aansluit op de wensen die je hebt. Ik hoop dat je na het lezen van deze blog wat meer te weten bent gekomen over de voor- en nadelen van veranda’s, en ik hoop ook dat je nu een weloverwogen keuze kunt maken over wat voor veranda je in je tuin wilt.