Hoe worden verschillende soorten afwerkingen van keramische tegels gebruikt?

Keramische tegels worden vaak gebruikt in een huis, omdat ze duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. Ze komen in een verscheidenheid van kleuren en stijlen en kunnen worden gebruikt op de vloer, muren of zelfs aanrechtbladen. Keramische tegels staan ook bekend om hun hittebestendigheid, zodat ze kunnen worden gebruikt in de buurt van een open haard of kachel zonder angst voor beschadiging. In dit artikel leg ik uit hoe verschillende afwerkingen van keramische tegels worden gebruikt.

Welke soorten afwerkingen van keramische tegels zijn er?

Wil je graag keramische tegels leggen? Dan zijn er over het algemeen drie soorten afwerkingen waaruit je kunt kiezen, namelijk: mat, glanzend en satijn.

1. Matte afwerking: een matte afwerking is een vlak oppervlak met weinig of geen glans. Dit type afwerking wordt meestal gebruikt in gebieden waar een hoog niveau van tractie nodig is, zoals keukens en badkamers.

2. Glanzende afwerking: een glanzende afwerking heeft een glanzend uiterlijk en reflecteert het licht goed. Dit type afwerking wordt vaak gebruikt in gebieden waar een hoog niveau van visueel belang gewenst is, zoals woonkamers en gangen.

3. Satijnen afwerking: een satijnen afwerking heeft een subtiele glans en is minder reflecterend dan een glanzende afwerking. Dit type afwerking wordt vaak gebruikt in gebieden waar een lager niveau van schittering gewenst is, zoals slaapkamers en thuiskantoren.

Welke soorten afwerkingen zijn populair?

Glanzende en matte afwerkingen zijn de populairste soorten keramische tegels. Dit komt omdat de meeste mensen kiezen om hun woonkamer te voorzien van keramische tegels. Daarnaast is een matte afwerking populair, omdat het allerlei mogelijkheden biedt in de badkamer of woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een kleine formaat tegels aan de wanden en een grote formaat tegels op de grond. 

De formaat keramische tegels spelen een grote rol

Het formaat van keramische tegels kan een grote rol spelen bij de algemene uitstraling van een kamer. Grotere tegels kunnen een kamer ruimtelijker doen aanvoelen, terwijl kleinere tegels een kamer een intieme uitstraling kunnen geven. Bovendien kan de kleur en de stijl van de tegel ook worden beïnvloed door de grootte ervan. Zo kunnen kleinere tegels worden gebruikt om een ingewikkelder patroon of ontwerp te creëren, terwijl grotere tegels kunnen worden gebruikt om een meer eenvoudige look te creëren.

Bron: www.ceramicavloeren.nl