Graszoden aanleggen in het najaar

Wat veel mensen niet weten is dat je prima graszoden kunt aanleggen in het najaar. In het najaar graszoden leggen heeft zelf voordelen. Welke voordelen dat zijn leggen wij je uit in dit uitgebreide artikel over graszoden aanleggen in het najaar.

Gezien de dalende temperatuur vragen veel mensen zich af of graszoden nog wel gelegd kunnen worden, echter is dit gewoon mogelijk zonder dat het nadelen heeft. Het is dus gewoon mogelijk om in het najaar jouw tuin te voorzien van een groen, gezond en gloednieuw gazon. Alleen als het sneeuwt of vriest is het niet mogelijk. Het is belangrijk om dat de temperatuur na het leggen van de zoden een tijdje warmer dan 6 graden is. Zo kunnen ze prima aanhechten. Vervolgens zullen ze gewoon gaan groeien.
Voordelen om graszoden in het najaar te leggen:

  • Bemesten hoeft niet meer
  • Minder kans op verbranding
  • Minder sproeien
  • Meer rust om te groeien

De graszoden worden in de winter minder vaak betreden, daardoor zullen ze meer rust krijgen om te groeien. Zo kan je in het voorjaar direct genieten van het prachtige gazon. De hele winter wachten is dus niet nodig als je een nieuw gazon wilt aanleggen.

graszoden

Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk online graszoden bestellen bij betrouwbare webwinkels die veel kennis en ervaring hebben op het gebied van gras- en tuinonderhoud. Vaak als je grasmatten besteld krijg je de nodige uitleg op het gebied van aanleggen en onderhoud. Ook het leggen van grasmatten is niet zo moeilijk als vaak gedacht wordt, hiervan zijn tientallen instructies te vinden op het web.

Tags: