Diverse soorten schuttingen

Diverse soorten schuttingen

Een schutting is een onmisbaar onderdeel van een tuin. Het zorgt voor de nodige privacy door de tuin af te scheiden van die van de buren, en daarnaast is het ook een mooie eyecatcher. Er zijn dan ook veel verschillende opties op het gebied van schuttingen. Welke u ook kiest: u kunt het beste een schutting laten plaatsen door een specialist. Die kan u adviseren, alles goed opmeten en natuurlijk uw schutting plaatsen.

Houten schutting

De houten schutting is wellicht het meest bekend. Deze tuinafscheiding kent vele varianten: zo is er de keuze uit verschillende soorten houten palen, bijvoorbeeld met vlakke, bolle of diamantkop afwerking. Tevens kan de dichtheid van het houten scherm worden bepaald: 21 planken is standaard, maar 19 of 23 is ook mogelijk. Tenslotte kunt u een keuze maken uit verschillende soorten hout zoals Bankirai, Grenen en Scandinavisch Vuren. Zoals u ziet, zijn er talloze opties waarmee u uw schutting geheel naar wens kunt laten maken.

Betonschutting

Behalve voor een houten schutting kunt u ook kiezen voor de welbekende betonschutting. Deze onderhoudsarme schutting is prima te personaliseren door middel van een motief. De lange levensduur maakt deze vorm van tuinafscheiding erg populair. Het is tevens mogelijk om hout & beton te combineren tot een mooie en unieke hout-beton-schutting.

TAG: tuinafscheiding reviews