De voordelen van kunstgras

In het verleden was het nog zo dat je duidelijk kon zien of een grasveld uit echt gras of kunstgras bestond, maar inmiddels is de industrie zo ver dat kunstgras bijna niet meer van echt gras te onderscheiden is. Door deze ontwikkeling is de populariteit van kunstgras de laatste jaren behoorlijk toegenomen, en in dit artikel bespreken we enkele andere voordelen van een kunstgras gazon.

Kunstgras heeft geen water of onderhoud nodig

In tegenstelling tot natuurlijk gras, vereist kunstgras geen onderhoud om zijn mooie groene uiterlijk te behouden. Je hoeft het niet te maaien, te sproeien of te bemesten. En wanneer de herfstbladeren vallen, veeg je ze gewoon weg. Hierdoor hou je meer tijd over voor andere dingen die je graag doet in je tuin, zoals zoals het houden van barbecues of spelen met je kinderen.

Gras dat altijd groen is

Natuurlijk gras gaat in de winter in een rustfase en wordt bruin. Niet echt een streling voor het oog! Kunstgras daarentegen blijft het hele jaar dezelfde kleur behouden en ziet er altijd goed uit, ongeacht het seizoen.

Milieuvriendelijk

Sommige fabrikanten gebruiken gerecycleerde materialen, zoals oude banden of plastic flessen. Als je kunstgras duur vindt, weet dan dat de levensverwachting meer dan 25 jaar kan bedragen, waardoor het een goedkoper alternatief is voor echt gras. Bovendien bespaar je op water, meststoffen, elektriciteit en ander onderhoud.

Kosteneffectieve vervanging

Wanneer het tijd is om je kunstgras gedeeltelijk of volledig te vervangen, is het minder duur en gemakkelijker dan het vervangen van echt gras. Als de grasmat die wordt vervangen nog wat leven heeft, kan deze worden gerecycled voor ander gebruik in de tuin, zoals het maken van onkruidvrije paden of een hondenren buiten. Dit bewijst dat kunstgras rendabel in gebruik is en altijd eenvoudig en snel vervangen kan worden.

Tags: