Bloembakken vullen met bloemen

Na de winter wordt het tijd om de tuin weer onder handen te nemen. Veel mensen hebben behoefte aan planten en bloemen. Dit vrolijkt de tuin op en zorgt ervoor dat we optimaal van de natuur kunnen genieten. Helaas is het niet altijd mogelijk om deze planten in de volle grond te zetten. Met polyester plantenbakken creëer jij je eigen hoekje vol zomerse bloeiers. Of dit nu op het terras, het balkon of naast de voordeur is: de bloembak zorgt voor een vrolijk geheel. Er is een ruime keus in planten en bloemen. Vaak is het moeilijk om te bepalen welke bloemen het beste in de bloembak kunnen. Sommige bloeiers worden te groot voor een kleine bloempot.

bloembakken

Grote bloembakken inrichten

Bijna elke plant kan in een plantenbak. Belangrijk is wel dat de plant wordt afgestemd op de grootte van de bak. Zowel bomen, heesters, tuinplanten als eenjarige planten passen in de bloembak. De eenjarige plant bloeit slechts één jaar. Het voordeel hiervan is dat deze planten zeer rijkelijk bloeien. Bekende voorbeelden zijn de Petunia en Lobelia. Meerjarige bloeiers zijn onder andere het vlijtig liesje, viooltjes en Suzanne met de mooie ogen. Deze kunnen, nadat ze uitgebloeid zijn, ook in de volle grond gezet worden.

grote bloembakken

De grote bloembak voor het terras

Vaak zien we dat het terras opgevrolijkt wordt met één of meerdere grote balkon bloembakken. Wanneer deze onder een overkapping staan is het belangrijk om de planten zelf te voorzien van water. Gaten in de bodem zorgt ervoor dat water niet te lang in de bak blijft staan. Gebruik altijd potgrond van een goede kwaliteit. Na 6 weken is de voeding uit de grond verdwenen. Het is dan belangrijk om zelf bij te mesten. Maak mooie groepjes van planten die goed bij elkaar passen. Niet alleen wat betreft de hoogte maar ook zeker de kleur.