Attributen in je tuin die goed zijn voor de natuur

Huis tuinen zijn een stuk grond dat kan bijdragen aan de zorg voor het milieu. Je kunt zelfs een vijver in je huis maken met vijverfolie om de kwaliteit van de omgeving van je tuin te verbeteren. Dat komt omdat vijvers kunnen fungeren als koolstofvastlegging. Dat betekent dat het koolstofdioxide opvangt en opslaat in de vijver. De opgeslagen koolstofdioxide kan helpen bij de biodiversiteit van die vijver en ervoor zorgen dat zowel land- als waterplanten gedijen. Planten spelen ook een grote rol bij het reinigen van de lucht eromheen. Hoe meer planten aanwezig zijn, hoe beter de tuin de natuur kan beïnvloeden. Dit is erg handig, vooral voor locaties zoals stedelijke steden waar planten en bomen schaars kunnen zijn.

Voordelen van tuin voor biodiversiteit

Alle tuinen zijn geweldige plekken voor biodiversiteit om te gedijen. Er zijn honderden soorten die kunnen profiteren van de tuin die je in huis hebt, hoe klein deze ook is. De meeste dieren die baat hebben bij je tuin zijn kleine ongewervelde dieren zoals insecten. Met de toevoeging van een vijver kun je de biodiversiteit in je tuin verder verbeteren. Vijvers kunnen verbazingwekkende voordelen bieden voor dieren, insecten, planten en zelfs voor jou. Je kunt ook vissen toevoegen om het waterleven van je vijver te verbeteren. Andere dieren zoals vogels kunnen je vijver ook gebruiken als een plek waar ze kunnen baden, water drinken en rusten. Omdat je tuin wemelt van de insecten, kan deze ook dienen als voedsel voor vogels en andere dieren.

Natuurlijk luchtkoelsysteem

Tuinen zijn effectief in het koelen van de omgeving eromheen. Als je een groot aantal planten hebt, zul je zeker een groter effect van koelte in de lucht voelen. Dat komt door een proces dat transpiratie wordt genoemd. Met dit proces geven planten overtollig water via hun bladeren aan de lucht af wanneer de atmosfeer het gebied eromheen opwarmt. Combineer het met een vijver, dan verbeter je het verkoelende effect van je tuin nog meer. Dat komt doordat de lucht die door de vijver stroomt wordt afgekoeld.

Tags: