13 t/m 20 juni Nationale Tuinweek

De vereniging Groei & Bloei organiseert van 13 t/m 20 juni 2015 de Nationale Tuinweek met als thema ‘Water in en om de tuin’. Een week vol met leuke en informatieve evenementen voor de groenliefhebber!

Water
Als kostbaar geschenk van de natuur is water een primaire levensbehoefte voor mens, flora en fauna. Tijdens de Nationale Tuinweek krijg je volop inspiratie, informatie en praktische tips om bewust om te gaan met water in en om de tuin.

het water’, wandel- en fietstochten langs (water)tuinen, vaartochten door natuurgebieden en lezingen over tuinwatermanagement. Kinderen op diverse basisscholen in Nederland krijgen een les over het belang van water in en om de tuin. De Nationale Tuinweek sluit af met het Open Tuinen Weekend (20 en 21 juni). Meer dan 1.000 trotse leden van Groei & Bloei stellen dan hun tuin open voor iedereen.

Tegel eruit, plant erin
De Nationale Tuinweek is een initiatief van vereniging Groei & Bloei met als doel een groenere omgeving te creëren. Het credo is daarbij ‘Tegel eruit, plant erin!’. Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit. Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van rioleringen.

Meer informatie
Meer informatie en een overzicht van alle lokale activiteiten is te vinden via www.groei.nl/tuinweek. Je vindt er binnenkort ook een lijst van Groei & Bloei-tuinen die je tijdens het Open Tuinen Weekend kunt bezoeken. De meeste activiteiten zijn gratis; voor sommige zal een kleine bijdrage in kosten worden gevraagd.

Bron: https://www.tuincentrumoverzicht.nl/actueel/2619/nationale-tuinweek