Zo worden lekkages gevonden

Heb je last van een lekkage, maar heb je niet kunnen achterhalen waar de lekkage zich bevindt? Dan biedt lekdetectie uitkomst. Het is een effectieve manier om snel en gemakkelijk een lekkage op te sporen. Benieuwd naar hoe een lekdetectie werkt? Lees dan snel verder.

Een lekkage opsporen

Heb je te maken met een lekkage in huis? Dan is het van cruciaal belang dat je snel ontdekt waar de lekkage zich bevindt. Als je lekkage namelijk niet snel vindt, dan kun je te maken krijgen met enorme waterschade en ook roest en schimmel.

In sommige gevallen zul je de lekkage met het blote oog kunnen ontdekken. Maar in veel gevallen is dit niet het geval. Gelukkig heb je tegenwoordig verschillende effectieve methodes om een lekkage te traceren. Er kunnen verschillende technieken gebruikt worden om een lekkage op te sporen.

Lekdetectie technieken

Een lekdetectie specialist kan verschillende technieken gebruiken om lekkages in huis op te sporen. Het voordeel van lekdetectie is dat je hiermee oorzaken kunt uitsluiten en dat de exacte locatie nauwkeurig wordt weergegeven. Dit scheelt veel onnodig hak- en breekwerk.

Met een akoestisch geluidsmeting kan de lekdetectie specialist luisteren naar afwijkende geluiden in de leidingen. Deze techniek wordt vaak ingezet hoofdleidingen, waterleidingen en verwarmingsbuizen.

De lekdetectie via endoscopie kan ook erg handig zijn. De specialist maakt hierbij gebruik van een camera om de lekkage op te sporen. Het voordeel van deze camera is dat het op plekken kan komen die normaal niet toegankelijk zijn zonder dat er breekwerk bij komt kijken. De methode wordt ingezet bij het opsporen van vochtproblemen in spouwmuren, ondervloeren en douchebakken.

Bij een thermografische lekdetectie wordt er gebruik gemaakt van een infraroodcamera. De camera kan worden ingezet om waterlekkages in verwarmingsbuizen te vinden.

Hulp nodig bij een lekdetectie?

Wil je gebruik maken van een lekdetectie, schakel dan de hulp in van een lekdetectie specialist

Tags: