Welke type barbecue past bij mijn tuin?

Heeft u eindelijk een huis gekocht met een grote tuin? Dan ziet u het vast wel zitten om er een buitenkeuken te plaatsen of simpelweg een barbecue te plaatsen waarmee u zomers heerlijk kan genieten van de avondzon en het heerlijke eten. Doordat er tegenwoordig zoveel aanbod is en diversiteit in barbecues, lichten wij in dit artikel een aantal barbecues uit.

Kogelbarbecues

Kogelbarbecues is een van de meest bekende en vertrouwdste barbecues. Vooral ideaal voor de beginnende barbecueërs. Als u van plan bent zo’n kogelbarbecue te kopen is het verstandig te kijken naar de grootte en voor hoeveel man u van plan bent te koken. Maar, het beste om toch een minimale doorsnede van 57 te kiezen, omdat u dan toch de meeste vleesgerechten zoals spareribs kunt barbecueën. Tevens zijn er veel accessoires die erbij komen. Een merk dat u snel bij uit komt zijn weber kogelbarebecues, ook omdat ze vaak 10 jaar garantie op geven.

Green eggs

Een andere groep zijn de keramische green egg barbecues. Deze barbecues zijn door het dikke keramiek goed in het vasthouden van de warmte en daarom erg stabiel qua temperatuur. De grootste voordeel van een green egg is dat ze zuiniger zijn met de brandstof en daarnaast ook op hele lage maar ook op hele hete temperaturen kunnen bakken. Bekende green egg merken die ook vaak goed zijn, zijn de Primo en de Monolith. Echter zijn green eggs wel duurder dan kogelbarbecues, dus is het verstandig om na te denken of u echt vaak barbecuet.

Offset barbecue

Weer een andere barbecue is de offset barbecue waar bij u aan de zijkant vuur stookt. Deze barbecues hebben niet alleen een stoere uiterlijk, maar zijn ook eens goedkoop. Een nadeel van deze barbecues is dat ze op hout werken en dat het erg eel brandstof verbruikt. Daarnaast ist het de bedoeling dat u deze constant in de gaten blijft houden m.b.t de temperatuur en of er nog brandstof bij moet. Alleen voor de echte fanatiekelingen is dit een leuke keuze.

Wilt u meer informatie over de verschillende barbecues? Bezoek dan eens de website van Barbecueshop.

Tags: