Weinig onderhoud? Kies voor aluminium

Moet je een damwand vervangen of ben je op zoek naar een carport? Aluminium is een veelzijdig materiaal dat op verschillende manieren toegepast wordt. Zowel voor grote en indrukwekkende damwanden als lichte en smaakvolle carports kan aluminium een uitkomst bieden. Omdat aluminium niet roest hebben aluminium voorwerpen een lange levensduur. Bovendien zijn ze beperkt in gewicht. Belangrijk is daarnaast dat aluminium milieuvriendelijk is en 100 procent recyclebaar is. Aluminium kan in bijna elke vorm gemaakt worden, waardoor er een ruime keuze is aan standaardmaten, kleuren en vormgeving.

Een damwand vervangen

Is jouw damwand toe aan vervanging? Dit kan verschillende redenen hebben: de damwand is niet goed geplaats, de damwand is onvoldoende verankerd of is eenvoudigweg versleten. Als je de damwand gaat vervangen, zal je moeten kiezen voor een van de volgende materialen: hout, kunststof, beton of staal. Aluminium is de lichtste optie en zal ook langer mooi en egaal blijven. Andere voordelen van aluminium zijn hierboven reeds genoemd.

Een aluminium carport

Je kunt kiezen voor een carport om jouw auto te beschermen tegen regen en andere negatieve invloeden van de buitenlucht. Carports zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een aluminium carport heeft echter een groot voordeel: het materiaal is onderhoudsarm en blijft tientallen jaren mooi. Aluminium wordt uit erts gewonnen en is 100 procent natuurlijk. Ook is aluminium het enige materiaal dat volledig recyclebaar is en steeds weer opnieuw gerecycled kan worden. Als je kiest voor een aluminium carport, kies je voor duurzaamheid. Wil je jouw carport in een specifieke kleur hebben die bij jouw huis past? Dit is mogelijk. Aluminium kan door middel van een coating gekleurd worden naar jouw wensen. Kortom: het recyclebare aluminium kan gebruikt worden voor zeer uiteenlopende producten. Van carports tot damwanden: aluminium is een veelzijdige grondstof.