Mooi teakhout voor in de tuin

teakhout

Mooi teakhout voor in de tuin

Met het warme weer zitten we weer massaal in de tuin; lekker in je eentje met een boek of met je familie en vrienden om te barbecueën. Wat je er ook doet, je wilt in ieder geval mooie meubelen in je tuin hebben staan, het liefst voor een lage prijs. Meubelen van teakhout zijn in dit geval een goede keuze. Wil je weten waarom? Lees dan vooral verder

Herkomst van teakhout

Teakhout is afkomstig van de Tectona grandis. Deze boomsoort groeit in de bossen van India, Laos, Myanmar en Thailand. Deze houtsoort werd al snel populair, waardoor landen als Indonesië deze ook gingen produceren. Het teakhout wat gebruikt wordt voor meubelen, komt voornamelijk uit Java.

Waarom kiezen voor teakhout?

Buiten dat deze houtsoort erg mooi is, zijn er nog meer redenen hiervoor te kiezen. Zo is teakhout erg duurzaam: je meubelen zullen jarenlang mooi blijven. Daarnaast is dit hout sterk, waardoor je meubelen niet snel kapot zullen gaan. Je hoeft de komende jaren geen nieuwe meubelen meer te kopen, erg fijn voor je portemonnee dus! Teakhout is ook nog eens uitermate geschikt voor tuinmeubelen, omdat dit hout weerstand biedt tegen alle weersomstandigheden. Als laatste heeft deze houtsoort maar weinig onderhoud nodig. Je bent dus geen uren bezig met het mooi houden van je tuinmeubelen, maar kunt deze tijd benutten om lekker van het weer te genieten!

Tuinmeubelen van Teakea

teakhout

Voor de mooiste tuinmeubelen van teakhout, moet je bij Teakea zijn. Deze webshop biedt onder andere stoelen, tafels, banken en complete tuinsets. De meubelen zijn voor een groot deel ambachtelijk vervaardigd. Alleen het hout met de hoogste kwaliteit wordt gebruikt en er wordt voor gezorgd dat dit goed gedroogd wordt. Zo gaan je meubelen jarenlang mee! Vind je in de webwinkel niet precies wat je zoekt? Geen probleem, doordat de meubelen met de hand gemaakt worden is er ook maatwerk mogelijk. Daarnaast hebben ze regelmatig planken over van deze projecten, als je voor je eigen project teakhout nodig hebt kun je contact met ze opnemen om naar de voorraad te vragen. Teakea vindt persoonlijke aandacht erg belangrijk, daarom wordt er altijd een goed advies gegeven. Ook hebben ze een goede service: je meubelen worden gratis gemonteerd en geplaatst, je bepaalt zelf waar en wanneer je bestelling geleverd wordt en je betaalt bij een bestelling vanaf 50 euro geen verzendkosten. Daarnaast krijg je 30 dagen bedenktijd vanaf de dag dat het geleverd is. Bevallen de meubelen toch niet? Dan kun je ze gratis retour sturen.

Onderhoud

Zoals eerder genoemd hebben meubelen gemaakt van teakhout niet veel onderhoud nodig, maar er zijn wel wat dingen waar je op moet letten. Teak kan namelijk verkleuren, dit wordt voorkomen door het hout te behandelen. Hiervoor vindt je verschillende producten bij Teakea. Verder kun je de meubelen het beste schoonmaken met een zachte, droge doek. Onbehandeld hout kan niet goed tegen vocht en er kunnen snel vlekken ontstaan, neem vocht daarom altijd meteen af. Hete en vochtige voorwerpen moet je niet op je meubelen zetten zonder bescherming.

TAG: tuinhout online vergelijken