Geen kat of hond maar kippen en konijnen in de tuin!

De meeste mensen zullen eerst aan katten en honden denken als we het over huisdieren hebben. Katten en honden zijn echter niet de enige dieren die als huisdier kunnen worden genomen. Als je een huisdier wilt hebben, kun je andere soorten dieren overwegen, zoals kippen en konijnen. Natuurlijk zijn de manieren om voor kippen en konijnen te zorgen anders dan de manieren om voor katten en honden te zorgen. In tegenstelling tot katten en honden die bijna altijd in je huis kunnen blijven, leven kippen en konijnen eerder buiten je huis. Je moet dus eerst zorgen voor een kippenhok als je een of twee kippen als huisdier wilt nemen of een konijnenhok als je een konijn als huisdier wilt hebben. Op die manier hebben ze een goede slaapplaats en kunnen ze schuilen als het regent. Hier zijn enkele dingen die je moet voorbereiden als je kippen en konijnen wilt hebben.

Kippenhok en konijnenhok

Zoals eerder vermeld, moet je in je tuin schuilplaatsen bieden voor je kippen en konijnen. Dit betekent dat je voor een kippenhok en konijnenhok moet zorgen. Het is beter om die Je kunt ze namelijk niet zonder beschutting laten op hun eerste dag. Ze zijn erg gevoelig voor regen en extreem koud weer. Als je niet wilt dat al je kippen en konijnen ziek worden vlak nadat je ze thuis hebt gebracht, moet je ze eerst voorzien van een kippenhok en konijnenhok. Deze zijn gemakkelijk te vinden, want er zijn veel dierenwinkels die ze verkopen.

Kippen- of konijnen hekken

Als je kippen en konijnen in je tuin wilt plaatsen, moet je ervoor zorgen dat ze niet te ver afdwalen. Als je ze in je achtertuin zet die aan alle vier de kanten muren heeft, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Zet je ze echter in de tuin voor je huis die geen muren heeft of overal gaten heeft, dan moet je zorgen voor kippen- of konijnen hekken. In feite zijn de omheiningen voor kippen en konijnen letterlijk hetzelfde. Als je zowel konijnen als kippen in je tuin hebt, dan kun je dezelfde omheining gebruiken. Je kunt ze zelfs in hetzelfde omheinde gebied zetten, hoewel ze waarschijnlijk hun slaapplaats niet kunnen delen. Bovendien is het beter dat het hek een deur heeft, zodat je niet elke keer over het hek hoeft te springen als je het gebied in wilt om ze te voeren of met ze te spelen.

Kippentafel

Het laatste wat je moet voorbereiden als je kippen en konijnen in je tuin hebt, is een kippentafel. Net als de gewone tafel van een mens, wordt een kippentafel gebruikt om hun eten te serveren. Sommige kippenhokken hebben mogelijk al ingebouwde compartimenten om het kippenvoer te plaatsen. Als degene die je kiest er echter geen heeft of als je je kippen in de open lucht wilt voeren, moet je een kippentafel hebben. Anders bederft het gras in je tuin, waardoor je tuin er lelijk uit gaat zien. Konijnen hebben niet echt een tafel nodig omdat hun lichaam dat niet ondersteunt.