Een dekton tuintafel, een meerwaarde voor op elk terras

De keuze voor wat je (nieuwe) tuintafel betreft is er één die je goed moet overwegen. Voor het kopen van een tuintafel geldt namelijk dat er zeker niet alleen maar rekening moet worden gehouden met de uitstraling waarover ze beschikt. Wat namelijk bovendien ook te denken van de kwaliteit en de weerstand die ze weet te bieden ten opzichte van de weerselementen? Ook deze zijn absoluut zeer belangrijk. Indien je ervoor kiest om een dekton tuintafel aan te schaffen zal je tot de vaststelling komen dat een dergelijke tafel beschikt over heel wat zeer interessante eigenschappen. Benieuwd om hier meer over te ontdekken? Dan dien je vooral verder te blijven lezen. 

Wat moet je weten over het materiaal dekton?

Wanneer je overweegt om een dekton tuintafel te kopen is het niet meer dan logisch dat je, je eerst even zal willen verdiepen in de eigenschappen waar het materiaal dekton over beschikt. Wanneer je dat doet zal je tot de conclusie komen dat het hierbij gaat om een composiet materiaal welke geproduceerd wordt van geavanceerde grondstoffen. Deze grondstoffen vormen ook de basis voor de productie van andere zaken zoals bijvoorbeeld:

  • Glas;
  • Porselein;
  • Kwartsoppervlakken.

Eenmaal het materiaal samen is gedrukt ontstaat er een zeer sterk geheel welke ook nog eens beschikt over een flinke buigsterkte. Dat is een zeer interessante eigenschap voor tafelbladen. Heel wat mensen zitten er namelijk helemaal niet op te wachten om geconfronteerd te worden met een loodzware tuintafel. Door te kiezen voor een dekton tuintafel kies je voor een prachtig exemplaar welke je verwachtingen over de hele lijn zal inlossen en welke over een relatief dun tafelblad kan beschikken. Dit laatste blijkt voor veel mensen in de praktijk zeker een belangrijk voordeel te zijn.

Wat maakt een tuintafelblad van dekton zo interessant?

Dekton staat dus in de praktijk bekend als een hard en weinig poreus materiaal. Deze eigenschap zorgt ervoor dat het materiaal niet alleen krasvast is, maar bovendien ook vlekbestendig. Ook vorst- en hittebestendige eigenschappen zijn toe te schrijven aan dit materiaal. Bovendien zal je in de praktijk eveneens kunnen concluderen dat het materiaal goed bestand is tegen bijvoorbeeld zuur evenals bijtende stoffen. Dit heeft als gevolg dat een dekton tuintafel er in de praktijk perfect in slaagt om haar authentieke uitstraling ook over de lange termijn vast te blijven houden.

Kies voor een RVS onderstel onder een dekton tuintafel

Bij het kopen van een dekton tuintafel is het vanzelfsprekend dat je tevens de nodige aandacht zal willen besteden aan het onderstel waar gebruik van wordt gemaakt. Wat dit onderstel betreft zal je kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt tussen verschillende mogelijkheden. In een moderne woning of in een moderne tuin wordt er steevast gebruik gemaakt van RVS onderstellen. Hiervoor geldt dat ze niet alleen lekker licht aanvoelen, daarnaast zal er ook vastgesteld kunnen worden dat ze over een zeer moderne look & feel beschikken. Tel daar ook nog eens bij op dat RVS er bekend om staat over een ongelofelijke kwaliteit en duurzaamheid te beschikken en het mag duidelijk zijn dat ze ook voor jouw dekton tuintafel een te overwegen optie kan zijn.