Drie tips voor een mooie & gezellige tuin in de winter

Veel mensen kijken in de winter een stuk minder naar hun tuin om dan dat zij in de zomer doen. Zij zijn tenslotte toch niet veel buiten. Dit is erg zonde, want ook in de winter is het leuk om een mooie tuin te hebben. Je zit er misschien minder in, maar je loopt toch regelmatig door de tuin heen en vanaf binnen is het natuurlijk ook leuk om mooi uitzicht te hebben. Wij geven je in dit artikel daarom drie tips om je tuin op te vrolijken in de winter.

Peperboompjes en toverhazelaars

Een hele simpele manier om je tuin ook in de winter mooi te maken is door verschillende bloemen en planten aan te schaffen die in de winter bloeien. Schaf bijvoorbeeld een peperboompje aan. Dit kleine boompje heeft prachtige roze bloemen. Hier vrolijkt je tuin meteen enorm mee op. Een andere mooie plant in de winter is de toverhazelaar. De bloemen van deze struik zijn meestal geel, maar ook rode en oranje bloemen komen vaak voor. Deze struik kan wel vier meter hoog worden. Hierdoor is het een echte aanwinst voor je tuin.

Creëer meer sfeer in de tuin

Schaf je liever geen nieuwe planten aan? Ook dan zijn er nog veel meer manieren om je tuin in de winter op te vrolijken. Hang bijvoorbeeld meerdere lampjes in de tuin op.  Wikkel lampjes om een boomstam of hang ze op aan de dakgoot. Dit zorgt voor een enorm gezellige sfeer, zeker tijdens de feestdagen. Een andere manier om je tuin op te vrolijken is door vogelhuisjes op te hangen en vogelvoer in de tuin te leggen. Hierdoor zullen er verschillende soorten vogels in je tuin komen en dit maakt de tuin al snel een stuk leuker.

Organiseer een winter barbecue

Het is niet alleen leuk om een mooie tuin te hebben in de winter, het is ook leuk om van de tuin gebruik te maken als het kouder is. Organiseer daarom samen met je vrienden of familie een winter barbecue. Trek een warme jas aan en ga gezellig met z’n allen buiten eten. Een barbecue hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op internet voor simpele recepten, op internet vind je informatie van A tot Z over barbecueën. Je kunt ook volledige barbecuepakketten bestellen, hierdoor hoef je zelf helemaal niets meer te doen.

 

Tags: