De beste loodgieter voor jouw project

Ga je aan de slag met het aanleggen van een kraantje in de tuin? Kies je voor een complete buitendouche? Plaats je een zwembad in de tuin, om deze aan te sluiten op de waterleiding in huis? Het zijn voorbeelden van werkzaamheden, waarbij de hulp van een loodgieter in Leiden goed van pas komt. Loodgieters hebben de kennis en ervaring in huis, om bijvoorbeeld een vervelende lekkage te kunnen voorkomen. Lekkages ontstaan vaak als gevolg van losse leidingen, die niet volledig op elkaar aansluiten. Er ontstaat hierdoor ruimte tussen de leidingen, als gevolg waarvan zich een lekkage vormt. Het zorgt voor een onnodig hoog waterverbruik, kan ertoe leiden dat het water vervuild raakt en ziet er vaak minder fraai afgewerkt uit. Reden genoeg om een dergelijke klus over te laten aan een loodgieter. 

Hoe vind je een geschikte loodgieter voor jouw klus? Het aanbod aan loodgieters in de regio is vaak groot. Dit artikel zet een aantal handige tips op een rijtje, die je hierbij zullen helpen. 

Tip 1: vraag bij verschillende loodgieters een offerte op 

Allereerst loont het om bij verschillende loodgieters een offerte op te vragen. Het geeft je een goed beeld van de gemiddelde prijs van de uit te voeren werkzaamheden. Daar komt bij dat dit voorkomt dat je achteraf een veel hogere rekening voorgeschoteld krijgt, dan je op voorhand verwachtte. 

Vraag niet alleen een offerte op bij loodgieters, maar vraag hen direct naar het advies wat ze je kunnen geven voor jouw klus. Hoe zouden ze deze klus aanpakken? Wat zijn de belangrijkste risico’s die je hierbij loopt? Enzovoorts. Het geeft een beeld van het kennisniveau van een loodgieter. 

Tip 2: zoek naar online recensies over een loodgieter 

Een andere manier om de vakkundigheid van een loodgietersbedrijf in te kunnen schatten, is het bekijken van de beoordelingen die je online vindt. Er zijn verschillende platforms waarop je als consument een recensie over een loodgieter of klusbedrijf in algemene zin achter kunt laten. Wanneer een loodgieter maar twee of drie recensies ontvangen heeft, zegt dit vaak weinig. Het zou kunnen gaan om recensies van bekenden. 

Tip 3: informeer eens bij de buren naar hun ervaringen 

Betrouwbaarder dan de recensies die je online over een loodgieter kunt vinden, is het opvragen van recensies bij mensen om je heen. Welke loodgieter hebben de buren in het verleden al eens ingeschakeld voor het klaren van een klus? Hoe beviel de loodgieter destijds? Welke partij zouden zij afraden op basis van eigen ervaringen? Enzovoorts. 

Tags: