5 tips voor een mooi rouwboeket

Het uitkiezen van een rouwboeket is iets waar we niet graag over nadenken. Toch is een uitvaart vaak niet compleet zonder een rouwboeket. Echter is dit nog niet zo heel gemakkelijk. Je kunt kiezen voor één soort bloem, maar ook voor meerdere kleuren en soorten. Bloemen zijn er namelijk in allerlei verschillende kleuren en vormen. Daarbij komt ook nog het feit dat veel bloemen beschikken over een betekenis. Het is dus nog niet zo gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Tegenwoordig is het handig om rouwboeketten online te bestellen. Om goed geïnformeerd te zijn over het maken van een goede keuze schreven we deze blog met enkele tips voor het kiezen van een rouwboeket.

Tip 1: De juiste bloemen

Laten we beginnen met het allerbelangrijkste van allemaal, namelijk het vaststellen van welke bloemen jouw dierbare hield. Soms is dit heel gemakkelijk, maar bij name bij mannen is dit nog wel eens lastig. Veel mannen hebben namelijk geen lievelingsbloem, maar zo zijn er ook veel vrouwen die niet van bloemen houden. In dat geval kun je er voor kiezen om zelf een rouwboeket uit te kiezen, maar deze te combineren met een gepersonaliseerd lint (bijvoorbeeld met een mooie tekst, passend bij de overledene).

Tip 2: De stemming

Niet geheel onbelangrijk, wat is de stemming. Misschien een rare vraag, want feestelijk is het nooit, echter kan er wel de keuze worden gemaakt om bijvoorbeeld het leven van de dierbare te vieren aan de hand van een kleurrijk rouwboeket. Indien je de keuze maakt voor een kleurrijk rouwboeket is het van belang dat je de betekenis kent van verschillende soorten rouwbloemen (rozen, lelies etc.). Lichtroze bloemen staan namelijk voor liefdevol en gevoeligheid. Zo staan donkerroze bloemen voor dankbaarheid en waardering, zalmkleurige bloemen voor elegantie en bewondering en rood voor liefde, trouw, respect en vriendschap.

Tip 3: De vorm van het rouwboeket

De vorm van het rouwboeket is ook een factor dat moet worden bepaald. Je kunt hierbij denken aan een boeket (geheel gebonden of deels) of een krans. De keuze voor de vorm is mede afhankelijk van hetgeen wat na de uitvaart gaat gebeuren met het rouwboeket. Wil je namelijk het boeket bewaren in een vaas, dan is een krans natuurlijk niet handig. Zo kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de bloemen te drogen, dan maakt het weer niet uit of je een krans of boeket neemt.

Tip 4: Een wit rouwboeket is altijd goed

Kun je nu echt geen keuze maken? Bestel dan een wit rouwboeket. De keuze voor een rouwboeket is nooit fout en al helemaal niet voor een wit rouwboeket. Wit staat namelijk voor rust, nederigheid, onschuld en puurheid. Bovendien heeft de kleur wit nog meer betekenissen zoals een nieuw begin, of juist een afscheid, maar ook respect en hoop. De kleur wit is dus vrijwel toepasbaar voor en bij iedereen. Kortom, de keuze voor een rouwboeket is geen gemakkelijke, maar hopelijk lukt het jou om online een mooi rouwboeket samen te stellen en deze te laten bezorgen op jouw gewenste locatie.

Tags: